Bayer Healthcare

Yasmin

De Yasmin-pil is één van de populairste anticonceptiepillen.
Menstruatieklachten, zoals stemmingswisselingen en gespannen borsten, nemen af bij het gebruik van deze pil. Het heeft tevens een gunstig effect op acné.

  • Geen gewichtstoename
  • Verbetering bij puistjes (acné)
  • Gunstig effect op menstruatieklachten en libido
  • Bevat de werkzame stoffen drospirenon (3 mg) en ethinylestradiol (30 mcg)
Snelle verzending: voor 14:00 besteld, de volgende werkdag bezorgd
Doktersconsultatie inbegrepen
Yasmin Veelgestelde Vragen
Informatie over medicijngebruik
Productnaam: Yasmin
Werkzame stof(fen): drospirenon & ethinylestradiol
Fabrikant: Bayer
Beschrijving: De Yasmin-pil wordt steeds populairder. Menstruatieklachten, zoals stemmingswisselingen en gespannen borsten, nemen af bij het gebruik van deze pil. Het heeft tevens een gunstig effect op acné.
Afleverstatus: Alleen op doktersrecept beschikbaar
Inname: oraal innemen
Toedieningsvorm: tabletten
Dosering: 3mg / 30mcg
Bedoeld voor: Vrouwen boven de 18 jaar die de pil als zwangerschapsbescherming wensen te gebruiken
Gebruiksaanwijzing: Neem dagelijks een pil in voor 21 dagen, gevolgd door een stopweek van 7 dagen. Begin hierna met een nieuwe pilstrip.
Medicatiesoort: anticonceptie
In combinatie met alcohol: Beperkte invloed
Gebruik tijdens borstvoeding: Vraag uw huisarts voor advies
Gebruik tijdens zwangerschap: Niet van toepassing

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Yasmin pillen?

Een van de grote voordelen bij het gebruik van een oraal anticonceptiemiddel zoals Yasmin is gemak omdat het onmiddellijke bescherming biedt als u neemt de pil op de eerste dag van uw cyclus in. Yasmin is de lievelings oraal anticonceptiemiddel voor veel vrouwen omdat het niet resulteert in onnodige gewichtstoename, dat als bijwerking voorkomt bij sommige andere orale anticonceptiemiddelen. Yasmin pillen worden niet voorgeschreven bij de behandeling van huidproblemen, echter vanwege de aanwezige hormonen in dit anticonceptiemiddel kan het potentieel de toestand van uw huid en haar verbeteren.

Hoe werkt Yasmin ?

Yasmin pillen werken op drie manieren om zwangerschap te voorkomen omdat het zowel synthetisch oestrogeen als progestageen bevat. Yasmin werkt voornamelijk om de ovulatie te voorkomen zodat de zaad niet vrijkomt voor bevruchting. Deze hormonen voorkomen ook dat sperma de baarmoeder kunnen binnendringen om de vloeistof in de baarmoederhals te verdikken. Het voorkomt ook verdikking van de baarmoederwand zodat een eitje zich niet kan nestelen en groeien.

Wie kan Yasmin anticonceptietabletten gebruiken?

U kunt Yasminpillen online kopen als u, vrouw bent, 18 jaar oud of ouder en als u op zoekt bent naar een lange termijn-lage dosering anticonceptiepil om zwangerschap te voorkomen.

Wie kan Yasmin niet innemen?

U moet Yasmin niet innemen als u zwanger bent of denkt dat u zwanger bent. Als u een van de volgende symptomen heeft gehad, moet u dit orale anticonceptie ook niet innemen: een bloedprop of beroerte, bloedsomloopproblemen, hartklepproblemen, geelzucht, buik-of vaginale bloeding, baarmoederhals- of borstkanker, nier- en leverziektes, bijnierproblemen, hoge bloeddruk of als u regelmatig migraineaanvallen heeft. Het is altijd aan te raden om alle medicijnen en medische voorgeschiedenis te noemen die u heeft of nu gebruikt tijdens het online consult.

Hoe neemt u Yasmin anticonceptiepillen in?

Voor de beste resultaat, neemt u een Yasmin pil in op de eerste dag van uw periode; dit zorgt voor onmiddellijke anticonceptiebescherming. U kunt Yasmin ook tot de vijfde dag van uw periode innemen, maar dan dient u aanvullende voorzorgsmaatregelen te nemen voor 7 dagen terwijl de anticonceptie u beschermt tegen zwangerschap. U kunt Yasmin zonder of met voedsel innemen, maar om er zeker van te zijn dat u een makkelijke routine opbouwt en het niet later inneemt dan nodig is, is het aan te raden om het dagelijks op hetzelfde tijdstip in te nemen. Yasmin pillen worden voor 21 days van uw cyclus ingenomen gevolgd door een 7-daagse pilvrije periode waarin u nog steeds volledig beschermd bent tegen zwangerschap.

Zijn er enige Yasmin bijwerkingen?

Het gebruik van een voorgeschreven medicijn kan bijwerkingen hebben voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor de ingrediënten die het bevat. Als u Yasmin pillen voor de eerste keer gebruikt, kunt u milde bijwerkingen ervaren omdat uw lichaam niet gewend is aan de actieve bestanddelen in dit medicijn. Echter, deze verdwijnen gewoonlijk binnen een paar dagen en zijn niet schadelijk. De meest voorkomende Yasmin bijwerkingen zijn hoofdpijnen, menstruatieveranderingen, borstpijn, buikpijn en misselijkheid.

Kunt u Yasmin online kopen ?

U kunt Yasmin pillen veilig en vertrouwd kopen bij euroClinix. Als u eenmaal de behandeling van uw keuze heeft gemaakt, is het enige dat u hoeft te doen het invullen van het online consult zodat onze dokter kan bepalen of deze behandeling veilig voor u is te gebruiken. Indien akkoord bevonden, schrijven zij een recept uit en uw rekening wordt belast. Het recept wordt naar de apotheek verzonden die de order verzamelt en met volgende dag-levering verstuurt.


Deze bijsluiter voor Yasmin is uitsluitend bedoeld voor informatiedoeleinden. De recentste bijsluiter vindt u in de verpakking van het geneesmiddel. euroClinix kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de informatie die in de bijsluiter wordt gegeven.
Laatste beoordeling voor het product  Yasmin Beoordeeld met een 4.5/5 op basis van 2 individuele klant beoordeling van Feefo (Bekijk alle beoordelingen van euroClinix).
Goed
Product beoordeling: Goed
Service beoordeling: Mijn bestelling geplaatst op 27-11 en op 7-12 nog steeds niet ontvangen....
Lees meer
Uitstekend
Product beoordeling: Blij met het product
Service beoordeling: Snelle vlotte service
Lees meer